Arhiva novosti - ZLATO ZA KNAUF INSULATION

image (files/ki_hr/upload/E.jpg)

Prijevod izjave za javnost - www.eurofins.com

 

Poduzeće Eurofins dodijelilo prvi Zlatni certifikat kvalitete zraka u unutarnjim prostorima društvu Knauf Insulation GmbH

 

Certifikat - Indoor Air Comfort - Gold

 

1. travnja 2010.

Poduzeće Eurofins Scientific sa zadovoljstvom priopćava da je dodijelilo svoj prvi Zlatni certifikat kvalitete zraka u prostorima društvu Knauf Insulation GmbH i na taj način završilo dio novoga standardnoga programa ispitivanja i certificiranja. Knaufov novi proizvod koji je došao na tržište kao dio njihove nove generacije rješenja od mineralne vune izrađene novom tehnologijom ECOSE® Technology koja omogućava visok stupanj ekološke održivosti je nekaširana mineralna vuna koja ispunjava sve navedene zahtjeve i zato je certificirana kao izniman materijal u skladu s propisima o hlapivim organskim tvarima (VOC) i propisima o kvaliteti zraka u unutarnjem okolišu (Indoor Air Quality).

Izolacija u stambenim prostorima u Europi dobiva na popularnosti jer su održivi razvoj i energetska učinkovitost postali temeljne komponente u građevinarstvu. Korišteni materijali moraju odgovarati zahtjevima koji su potrebni za zdrav i siguran unutarnji okoliš. Da bi omogućili takav razvoj rastu zahtjevi za provjeravanjem sadržaja hlapivih organskih otapala i emisija formaldehida iz izolacijskih materijala. Knauf Insulation je jedan od vodećih i najbrže rastućih svjetskih proizvođača izolacija. Njihovo uvođenje prirodnih izolacijskih proizvoda je u skladu s dugom tradicijom omogućavanja kvalitete na području okoliša i s njihovom predanošću da budu vodeći na području održivog razvoja. "Jako nas raduje da je naša mineralna vuna s ECOSE® Technology primila zlatno priznanje poduzeća Eurofins za kvalitetu unutarnjeg okoliša. To je danas najširi standard koji ispunjava postojeće europske kriterije glede kvalitete u unutarnjim prostorima ", rekao je David Ducarme, tehnički direktor skupine Knauf Insulation. "Ovo priznanje poduzeća Eurofins učvršćuje nastojanja Knauf Insulation, a kupcima omogućuje inovativne proizvode koji ispunjavaju i rastuće zahtjeve za prirodnijim građevinskim materijalima."
Eurofins je svoj zlatni standard kvalitete zraka u unutarnjim prostorima razvio s ciljem da građevinskoj industriji i industriji unutarnje opreme omogući da svojim kupcima pokažu visok stupanj učinkovitosti njihovih proizvoda. Nova klasifikacija udružuje najbolje raspoložive metode mjerenja hlapivih organskih otapala (VOC) i strogi postupak certificiranja. Novi harmonizirani standard koji je razvio laboratorij poduzeća Eurofins u Galtenu u Danskoj na osnovi vlastitog znanja o mjerenju emisija iz proizvoda, što je jedna od osnovnih djelatnosti laboratorija, je jedan od način na koji poduzeće Eurofins može doprinositi poboljšanju kvalitete unutarnjih okoliša u industriji i kod krajnjih korisnika.

Program poduzeća Eurofins za certificiranje kvalitete zraka u unutarnjim okolišima udružuje kriterije zakonski obveznih i dobrovoljnih propisa o proizvodima koje postavljaju nacionalne organizacije i privatni organi za označavanje kao što su primjerice Blue Angel, M1, AgBB, AFSSET i ostali. Na taj način će omogućiti da će certificirani proizvod ispunjavati najviše moguće standarde za odgovarajuću skupinu i ispunjavati zahtjeve procjena koje obavljaju ostala neovisna tijela. Bez da bi s time otkrivali toplu vodu, postupak certificiranja usklađen je sa svim važećim europskim specifikacijama, a rezultat toga je da proizvođač tako certificiranog proizvoda može zamoliti za bilo koju drugu odgovarajuću oznaku na osnovi zlatnog certifikata kvalitete zraka u unutarnjim okolišima kojega dodjeljuje Eurofins. Budući da se postupak certificiranja temelji na kontinuiranom procesu ispitivanja i procjena, on nije samo odraz trenutnog stanja proizvoda, nego znači i jamstvo da će zahtjevi u jednakoj mjeri biti ispunjeni i u budućnosti jer se u poduzeću koje je dobilo certifikat stalno obavljaju ispitivanja i procjene.

Reinhard Oppl, direktor ispitivanja hlapivih organskih otapala u poduzeću Eurofins je rekao: "Iako smo novu harmoniziranu oznaku tek uveli, probila se u sam vrh programa nadziranja emisija hlapivih organskih otapala jer udružuje specifikacije svih važnijih europskih marki kao što su npr. Blue Angel, M1, AgBB i AFSSET. Zbog toga smo uvjereni da će zlatni znak kvalitete unutarnjih okoliša ubrzo postati opće priznat u cijeloj Europi.

Eurofins je poznat kao vodeći međunarodni ponuditelj mjerenja hlapivih organskih otapala, osposobljen za proučavanje širokog spektra proizvoda i građevinskih materijala, poput materijala za oblaganje podova, lijepila, izolacijski materijali, boje i lakovi. Skupina stalno poboljšava kvalitetu svojih usluga svojim partnerima u industriji i ponuditeljima rješenja za kupce. Osim ispunjavanja zahtjeva standarda ISO 17025 poduzeće Eurofins je priznato i akreditirano i od strane nacionalnih vlasti u Europi, a posebno u Njemačkoj i Francuskoj, ali i u Kaliforniji. Poduzeće Eurofins je i član USGBC (Američki odbor za prirodnu gradnju) i DGNB (Njemački odbor za prirodnu gradnju). Ateste poduzeća Eurofins priznaje velik broj organizacija za dobrovoljno označavanje kvalitete glede emisija hlapivih organskih otapala.

Poduzeće Eurofins je u zadnje vrijeme investiralo u širenje kapaciteta testiranja za mjerenje emisija u Galtenu u Danskoj što uključuje više od 60 klimatskih komora za mjerenje emisija hlapivih organskih otapala. Poduzeće tako raspolaže s više od 120 komora za ispitivanje materijala čime se svrstava u svjetski vrh među laboratorijima za ispitivanje emisija hlapivih organskih otapala iz proizvoda i materijala. Osim toga mogu u sastavu globalne mreže laboratorija skupine Eurofins kupci iskoristiti prednosti jedinstvene i opsežne palete ispitivanja bilo gdje na svijetu.

Povratak na arhivu novosti

Povratak na novosti