TOP vijest - Knauf Insulation dobio nagradu za najbolji proizvod hrvatskog zelenog gospodarstva

Novost objavljena 25.04.2012

Zagreb, 23. travnja 2012.

U organizaciji Saveza za energetiku Zagreba i Hrvatske gospodarske komore - Europske poduzetničke mreže Hrvatske i generalno pokroviteljstvo Banco Popolare Croatia, u hotelu The Regent Esplanade Zagreb su u ukupno 10 kategorija dodijeljene prve hrvatske nagrade za razvoj zelenog gospodarstva "GREENOVATION" čime je odabrano prvih 10 nositelja oznake "GREEN MARK - SIGN OF EXCELLENCE".

Program Saveza za razvoj zelenog gospodarstva odnosi se na cjelovito poboljšanje performansi gospodarstva Republike Hrvatske kroz održivi razvoj što uključuje učinkovito i održivo korištenje resursa, zaštitu okoliša i sprječavanje gubitka biološke raznolikosti, razvoj novih zelenih usluga, proizvoda, tehnologija i metodologije proizvodnje te druge koncepte koji čine štedno, zeleno i konkurentno gospodarstvo. Cilj programa je sustavno poticanje poslovne zajednice na razvoj štednog, zelenog i konkurentnog gospodarstva, a sustavom nagrađivanja izdvojeni su vodeći nacionalni programi i projekti hrvatskih poduzetnika i novinara.

Tom prigodom, predsjednik Saveza za energetiku Zagreba i direktor nagrade "GREENOVATION" Tomislav Marjanović istaknuo je sljedeće: "Objavom javnog poziva za dodjelu navedene godišnje nagrade pokazalo se kako hrvatska mala i srednje velika poduzeća aktivno rade na razvoju usluga, proizvoda i tehnologija u području zelenog gospodarstva te time pridonose svojoj konkurentnosti, ali i konkurentnosti hrvatskog gospodarstva u cijelosti.

Nagradom "GREENOVATION" u kategoriji najboljeg proizvoda nagrađena je naša tvrtka Knauf Insulation d.o.o. za projekt "Knauf Insulation mineralna vuna s Ecose® Technology".

Nagradom "GREENOVATION" ostvarili smo pravo korištenja i isticanja oznake "GREEN MARK - SIGN OF EXCELLENCE" u trajanju od pet godina, obilježja održive odnosno zelene usluge, proizvoda, tehnologije. Oznaka je dodijeljena u svrhu liberalizacije, nacionalne diversifikacije, stvaranja dodane vrijednosti, promicanja, povećanja konkurentnosti i tržišnog plasmana održivih usluga, proizvoda i tehnologija.

Više o Ecose® Technology.

 

Lista svih novosti